Min vej ind i ”sundhedsverdenen” begyndte for alvor omkring 2009. På det tidspunkt havde jeg i ca. 3 år døjet med en meget oppustet mave fyldt med luft, og de fleste dage ville jeg ligne en gravid hen på eftermiddagen. Ud over den ubehagelige fornemmelse, var den oppustede mave også blevet en social hæmsko.
Lægen ikke kunne ikke finde nogen årsag til den oppustede mave og mente, det drejede sig om irritabel tyktarm, som jeg måtte affinde mig med. Det var ikke et brugbart svar for mig. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg måtte lære noget selv, så jeg kunne løse problemet.
Jeg havde flere gange læst, at både gluten og mælkeprodukter kunne være årsag til mine maveproblemer, men jeg følte mig ikke helt overbevist, og jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg skulle gribe det an. Derfor fortsatte jeg med at spise, som jeg plejede.
Vendepunktet for mig kom i efteråret 2009. Jeg begyndte på kurset til sundhedscoach, hvilket gav mig sparket til at forsøge med glutenfri kost.